La sessió dóna el tret de sortida a les activitats d’acompanyament professional del Calella Sport City Lab, amb la realització de cursos i formació dirigida a empreses, emprenedors i clubs esportius.

El divendres 9 d’abril es va realitzar una formació d’entrenadors que imparteix la Fundació Creu Groga al Club de Futbol Calella, a la segona planta de la seu de Calella Sport City Lab. Aquesta formació es basa en la metodologia PRPS, Programa de Responsabilitat Personal i Social, un programa que utilitza l’esport per al desenvolupament positiu de nens i joves.

Els entrenadors del Club de Futbol Calella van poder formar-se en aquesta metodologia que planteja l’esport no com un objectiu en sí mateix, sinó com una eina per desenvolupar bones persones, alhora que bons esportistes. El programa està dissenyat amb el propòsit que nens i adolescents en situació de risc experimentin experiències que afavoreixin l’oportunitat de desenvolupar les seves capacitats personals i socials, habilitats per a la vida, en un entorn segur i amb adults competents. Té quatre principis bàsics: guanyar es defineix en termes de donar el màxim esforç i millorar; cal crear una atmosfera positiva; cal donar poder i veu als esportistes; i cal centrar-se en els punts forts de cada esportista.

Calella Sport City Lab col·labora així amb entitats públiques i privades amb la voluntat de ser un referent de la innovació i l’emprenedoria esportiva, aportant valor a la ciutadania i als clubs esportius de Calella a través de la sinergia entre empreses, esportistes i organitzacions esportives.

El Calella Sport City Lab s’inscriu dins del marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, iniciat el mes de maig de 2018 i que inclou també l’estratègia Reimagine Textile, liderada per Eurecat i el TecnoCampus de Mataró. El PECT Mataró-Maresme està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020 i cofinançat per la Diputació de Barcelona.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top