Calella Sport City Lab acull la jornada Calella Emprèn

El Calella Sport City Lab es va convertir en un espai de portes obertes, intercanvi d’idees, d’exposicions i d’expansió professional per a persones locals vinculades a l’esport. L’alcalde accidental Marc Buch va presidir l’acte que va comptar amb la presència del fundador i president d’Infomia i expert en Innovació, Albert Cornella.

El  passat dimecres 1 de desembre de 2021, el Calella Sport City Lab va obrir les portes del seu espai de co-working, innovació esportiva i de testeig de productes per celebrar la jornada Calella Emprèn: Esport, Tecnologia, Emprenedoria i Territori. Empreses i emprenedors locals vinculats a l’esport van poder gaudir d’un espai de portes obertes, intercanvi d’idees, d’exposicions i d’expansió professional per donar-se a conèixer i poder presentar els seus productes a altres professionals del sector.

L’alcalde accidental, Marc Buch, va presidir l’acte i va posar en relleu “l’estratègia que posseeix Calella en l’àmbit esportiu així com el seu ADN emprenedor. La ciutadania ha de ser partícip de la creació i del reforç dels vincles esportius que conviuen a la nostra ciutat. I a l’abast de la ciutadania també se sumen les instal·lacions de l’equipament de la Casa de l’Esport del Calella Sport City Lab, oberta a les entitats esportives”. Buch també va destacar que “Calella està treballant en impulsar el potencial com a ciutat esportiva de referència: no només amb l’IRONMAN i La Volta, sinó també amb els més de 100 esdeveniments esportius que celebrem anualment i les més de 70 disciplines esportives amb seu a la ciutat”.

A l’espai de conferències, va destacar la realitzada pel fundador i president d’Infomia i Expert en Innovació, Alfons Cornella, sobre les oportunitats d’innovació presents a la indústria esportiva destacant l’esport com a motor de canvi i sector clau on aplicar la tecnologia i innovació disruptiva, especialment després dels canvis que s’han produït en les formes de consumir, produir i viure.

Un dels plats forts de la jornada van ser les Quick Presentations; presentacions de diferents projectes empresarials d’innovació en el món de l’esport com: Sweanty: spin-off del CSIC especialitzada en el estudi de la composició de la suor i els seus efectes en la salut i el benestar. Herooj: nutrició esportiva  amb una base d’aigua del mar per a esportistes “endurance”. Off Trail Academy: academia de cursos de muntanya online i presencials. Athos: fabricació de peus de gat a mida amb impressió 3D. Neuboots: fabricació de botes d’esquí que pots utilitzar després d’esquiar. També van poder visitar les instal·lacions de Calella Sport City Lab i van disposar d’un temps per a realitzar networking.

Un càtering saludable que dóna suport a les seccions formatives locals

Durant el transcurs de la jornada es va oferir a tots els assistents un servei de càtering que fomenta els valors d’una alimentació saludable, un dels components més essencials de la pràctica esportiva. Els alumnes de cuina i gastronomia de l’IES Bisbe Sivilla van ser els encarregats d’elaborar l’oferta gastronòmica; d’aquesta manera l’Ajuntament fomenta el creixement de les institucions locals i valoritza el capital humà que conforma el teixit de la ciutat.

Calella Sport City Lab vol convertir-se un espai de col·laboració i connexió del món esportiu, les empreses públiques i privades i les persones emprenedores que treballen al voltant de la innovació i l’esport. És per aquest motiu que el CSCL també disposa d’un espai de “coworking” especialitzat en esports i tecnologia, sales de reunions, despatxos i espais diversos, així com també un banc de proves (‘tester’) de productes i tecnologia aplicada a l’àmbit esportiu, en què ja hi col·laboren entitats locals. A dia d’avui, 17 empreses i entitats han col·laborat activament amb el Calella Sport City Lab, llogant espais diversos, sol·licitant un servei de ‘tester’ o celebrant-hi reunions i jornades.

A través d’aquest tipus de Jornades s’afavoreix l’intercanvi d’aprenentatge, la generació de cultura emprenedora, la col·laboració entre sectors i, en definitiva, la transferència del coneixement i de la innovació al mercat esportiu.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt