Alguns dels socis de la iniciativa europea van visitar ahir les instal·lacions de l’equipament municipal amb la finalitat de conèixer al detall del projecte calellenc 

L’alcalde, Marc Buch, va rebre ahir a l’Ajuntament alguns dels membres que formen part del projecte europeu Interreg Mext2Met. Aquesta iniciativa té com a objectiu incrementar l’atractivitat de les regions properes a grans metròpolis a través de la digitalització mitjançant l’intercanvi d’experiències, la transferència de bones pràctiques i iniciatives entre els socis dels projectes i els seus agents d’interès. La Diputació de Barcelona, a través de la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius, és un dels 7 socis participants del projecte entre els quals hi trobem: el Consell Regional de Päijät-Häme (Finlàndia), Ecoplus. The Business Agency of Lower Austria (Àustria), Assemblea Regional de l’Est i del Centre (EMRA)) (Irlanda), Voivodat de Podlàquia (Polònia), WITENO GmbH (Alemanya) i Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes (soci assessor). Concretament els socis que van visitar Calella eren finlandesos i polonesos. A la trobada, tots els assistents van poder intercanviar estratègies en l’àmbit del turisme intel·ligent.

Durant els 2 anys que porta el projecte, l’Ajuntament de Calella ha participat activament com a stakeholder en reunions d’agents locals (al novembre de 2019) i va presentar també la iniciativa Calella Sports City Lab a la 3a reunió virtual (Next2Met third Policy Learning Event) al desembre de 2020.

 

Durant el transcurs de la jornada, els assistents van visitar les instal·lacions del Calella Sport City Lab, on l’equip tècnic de l’Smart Office va compartir amb els socis, l’estat actual del projecte, així com una presentació on es va donar a conèixer la feina que l’Ajuntament està duent a terme en relació al Sistema d’Intel·ligència Turística de Calella. En aquest sentit, els participants es van interessar en el disseny i la metodologia d’integració de les capes d’informació turística a l’eina tecnològica que la corporació està utilitzant actualment.

Calella va rebre el “Premi a la millor destinació de turisme intel·ligent” per l’Associació Catalana de Periodistes d’Economia i Turisme (2019) i va participar com un cas de bona pràctica a l’Smart Tourism Congress Barcelona.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt
Scroll to Top