Què és el Calella Sport City Lab?
El Calella Sport City Lab (CSCL) és un espai obert d’innovació esportiva, experimentació i emprenedoria que aglutina, connecta i beneficia a tots aquells agents públics i privats vinculats a l’àmbit esportiu, la nutrició, la salut, el benestar, els serveis esportius i l’activitat física de Calella i la seva àrea d’influència.
Àmbit d'actuació
Local
Les empreses es poden instal·lar a l’espai empresarial del CSCL i als clubs esportius de Calella, utilitzant l’espai de Can Saleta.
Internacional
El CSCL pretén ser el centre de testeig de marques esportives internacionals que vulguin utilitzar els serveis i equipaments de Calella
Calella Sport CityLab
Els nostres valors són la qualitat i excel·lència dels equipaments i serveis, la professionalitat, l'atenció personalitzada i el treball en equip.
-
Volem promoure l’aplicació i la transferència al mercat de solucions esportives i enginys, per a considerar Calella un centre certified tester d’àmbit internacional.
-
Identificar Calella i el Maresme com un ecosistema innovador vinculat a l’esport.
-
Iniciar el projecte Sport Urban Lab, una plataforma per a totes aquelles empreses que treballin la innovació esportiva formant part del projecte Smart Lab Catalonia.
-
Consolidar el posicionament de Calella com a seu d’importants esdeveniments esportius.
-
Col·laborar amb entitats públiques i privades per promoure la pràctica esportiva i els hàbits saludables a totes les edats i nivells de condició física.
Missió
Ser un espai d’emprenedoria esportiva d’àmbit comarcal. Convertir-se en un centre de referència d’innovació i testeig de productes esportius d’empreses nacionals i internacionals. I fer de Can Saleta la Casa de l’Esport de Calella.
Visió
Ser un referent de la innovació i l’emprenedoria esportiva aportant valor a la ciutadania i als clubs esportius de Calella a través de la sinergia entre empreses, esportistes i organitzacions esportives.
Per què Calella?
Calella és una ciutat amb diferents reconeixements que avalen el seu compromís amb l’esport, entre altres destaquem el segell de Destinació de Turisme Esportiu des de l’any 2009. També ha estat reconeguda com a Destinació de Marxa Nòrdica, Destinació de Cicloturisme i Territori Triatló.
Serveis
Emprenedors
Espai físic de treball, acompanyament professional, formació, comunitat, descomptes i avantatges.
Testeig de productes
Testeig de productes i serveis esportius (assessorament sobre localitzacions, tràmits...).
Lloguer d'instal·lacions
Espais i equipaments esportius per activitats professionals i estades de turisme esportiu (training camps, tornejos i competicions).
Esdeveniments esportius
Serveis per a organitzadors d’esdeveniments esportius.
Casa de l'Esport
Punt de trobada i espai de treball per clubs i associacions esportives locals.
Qui som
Promotors
Ajuntament de Calella, que compta amb la Fundació TecnoCampus Mataró i Fundació EURECAT com a entitat sòcies i beneficiàries.
Equip tècnic
Mar Ahicart, Coordinadora del CSCL i Tècnica de l’Ajuntament de Calella.
El Projecte
Projecte d’especialització i competivitat territorial (PECT) de Mataró-Maresme. El CSCL forma part del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró Maresme “Innovació T3: Tèxtil – Turisme i esport – Territori d’innovació urbana”. El PECT forma part del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, que està emmarcat en l’estratègia RIS3CAT de la Generalitat de Catalunya.
Aquest projectes està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 amb un ajut de 139.500 EUR i per la Diputació de Barcelona en concessió d’ajuts a la línia de suport per a l’atorgament de subvencions als ens locals seleccionats pel Programa Operatiu FEDER 2014-2020 amb un ajut de 69.775 EUR.
Els PECT han d’utilitzar de manera clara, realista i pertinent les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, amb l’enfocament més innovador possible. L’objectiu és que els PECT proposin activitats o actuacions on les TIC juguin un paper efectiu com a mitjà més directe per assolir un impacte a l’àrea on es pretén treballar i, posteriorment, difondre’l a la resta de sectors del territori en el qual es desenvolupa el projecte.
Calella/Maresme Sport City Lab: Laboratori urbà d’innovacions en l’àmbit de l’esport.
Iniciativa que pretén aprofitar el calendari de competicions esportives d’alt nivell i esdeveniments internacionals programats a Calella per a què el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport i es creï una reputació internacional com a “certified tester”.