El projecte Next2Met s’emmarca en el programa Interreg de la Unió Europea en el qual hi participen 6 socis amb l’objectiu de millorar la competitivitat de ciutats i territoris propers a àrees metropolitanes.

Calella Sport City Lab (CSCL) ja forma part de Next2Met, un projecte innovador de cooperació europea que té com a objectiu fomentar l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques en relació a les polítiques de digitalització de zones no metropolitanes properes a grans metròpolis, i aprendre de les iniciatives d’altres regions.

Com a agent local actiu del projecte, el CSCL va participar el passat 3 de desembre en el tercer esdeveniment internacional d’intercanvi interregional del projecte Next2Met, celebrat de forma virtual i organitzat per la Diputació de Barcelona, que és un dels socis del projecte. Durant la reunió es van donar a conèixer diferents iniciatives que es duen a terme des dels municipis participants i, entre les experiències compartides, es va presentar el Calella Sport City Lab com espai obert d’innovació, experimentació i emprenedoria en l’àmbit esportiu.

El projecte Next2Met s’emmarca en el programa Interreg de la Unió Europea i es desenvolupa amb l’objectiu d’incrementar l’atractivitat, la competitivitat i la qualitat de vida de les regions properes a les grans metròpolis a través de la digitalització. Així mateix, també té per finalitat enfortir les relacions entre les metròpolis i les regions veïnes mitjançant la transformació digital, posar a l’agenda política el rol de les regions no metropolitanes i transferir bones pràctiques de digitalització entre les sis regions participants.

A més de la Diputació de Barcelona, les regions participants de Next2Met són el Consell Provincial de Päijät-Häme (Finlàndia), que és qui lidera el projecte, el Govern regional de Baixa Àustria (Àustria), l’Assemblea Regional de l’Est i del Centre (Irlanda), Podlaskie Voivodship (Polònia), la Regió de Mecklenburg-Pomerània Occidental (Alemanya) i la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes, com a soci assessor.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt
Scroll to Top